Ontdek hier onze nieuwe sauzen en recepten
Indonesische

Indonesische pindasaus, dé specialiteit van Ratu Culinair!

Er zijn ontzettend veel recepten die goed te combineren zijn met pindasaus. Wanneer je kiest voor een bepaald gerecht wil je natuurlijk dat de pindasauzen rijk van smaak. Probeer eens de Indonesische pindasaus van Ratu Culinair!

In de jaren zeventig kwam de Sri Hartatiek, de oprichtster van dit bedrijf, vanuit Indonesië naar Nederland. Zij nam het recept voor de pindasaus mee en maakte deze pindasaus zelf in haar kleine toko! Al heel snel was haar Indonesische pindasaus, befaamd in heel Den Haag. Deze pindasaus wordt na bijna veertig jaar nog steeds ambachtelijk in eigen keuken bereid en de sauzen worden verkocht in binnen- en buitenland in de winkel.

Neem contact op

Waar wordt Indonesische pindasaus van gemaakt?

Het eeuwenoude familierecept uit Indonesische beschrijft dat er echte en veel pinda’s gebruikt worden voor de pindasaus. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pindakaas. Dit zorgt ervoor dat de pindasaus niet volledig glad is. Daarnaast worden er alleen natuurlijke specerijen gebruikt en geen overbodige ingrediënten toegevoegd. Deze manier van produceren wordt nog steeds gebruikt door Ratu Culinair. De Indonesische pindasaus bestaat voor minimaal 70% uit vers gebrande gemalen pinda’s, die zorgen voor een rijke, volle smaak!

De Indonesische pindasaus is makkelijk klaar te maken!

Indonesische pindasaus op tafel zetten zonder de keukenprinses uit te hangen? Dit kan met de pindasauzen van Ratu Culinair! Voor de ideale dikte van de saus wordt 80 ml water op 100 gram basismengsel aangeraden. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.

In het assortiment van Ratu Culinair vind je verschillende pindasauzen zoals de satésaus extra mild, de Karedok-saus en de Lotek-saus! Heerlijk te combineren met verschillende gerechten of natuurlijk gewoon met vlees of patat.

Wil je meer weten over de ingrediënten van de pindasauzen van Ratu Culinair? Bekijk ze op de productpagina’s!

Diverse toepassingen van de Indonesische pindasauzen van Ratu Culinair

Zoals aangegeven zijn er vele verschillende sauzen verkrijgbaar in ons assortiment, die voor verschillende gerechten te gebruiken zijn. Er zitten een aantal verschillen tussen bijvoorbeeld de saus voor Petjel en de saus voor Gado-gado.

Zo is de Indonesische pindasaus voor Petjel  frisser en ook wat pittiger dan die voor Gado-gado. Petjel is erg populair in Suriname, waar het recept ooit door de Javanen mee naar toe werd genomen. Vast onderdeel van de Surinaamse petjel is dagoeblad (waterspinazie). De samenstelling en smaak van de Surinaamse petjelsaus wijkt enigszins af van de oorspronkelijke Javaanse saus. Dit gerecht wordt vrijwel altijd geserveerd met gefrituurde tahoe (tofoe). De Indonesische pindasaus voor petjel wordt lauwwarm als dressing over de salade van groenten gegoten en bestrooid met gebakken uitjes (bij voorkeur van sjalotten) direct geserveerd. Petjel kan in combinatie met andere gerechten worden geserveerd, maar ook met rijst als volledig hoofdgerecht. Dit gerecht is erg geliefd bij vegetariërs.

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Indonesische pindasaus, specialiteiten van Ratu Culinair
Stel hier al uw vragen
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1990 - 2021 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site-index