homebgtxt
Indonesische pindasaus, specialiteiten van Ratu Culinair
[ ]

Waar te koop?

Tekst - Waart te koop korte tekst [NL]
U vindt onze Ratu Culinair sauzen o.a. in Indonesische en Surinaamse toko’s, Aziatische supermarkten, slagers en poeliers, delicatesse winkels en diverse groothandels.
Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Bekijk verkooppunten
Indonesische

Indonesische pindasaus, dé specialiteit van Ratu Culinair!

Er zijn ontzettend veel recepten die goed te combineren zijn met pindasaus. Wanneer je kiest voor een bepaald gerecht wil je natuurlijk dat de pindasauzen rijk van smaak. Probeer eens de Indonesische pindasaus van Ratu Culinair!

In de jaren zeventig kwam de Sri Hartatiek, de oprichtster van dit bedrijf, vanuit Indonesië naar Nederland. Zij nam het recept voor de pindasaus mee en maakte deze pindasaus zelf in haar kleine toko! Al heel snel was haar Indonesische pindasaus, befaamd in heel Den Haag. Deze pindasaus wordt na bijna veertig jaar nog steeds ambachtelijk in eigen keuken bereid en de sauzen worden verkocht in binnen- en buitenland in de winkel.

Waar wordt Indonesische pindasaus van gemaakt?

Het eeuwenoude familierecept uit Indonesische beschrijft dat er echte en veel pinda’s gebruikt worden voor de pindasaus. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pindakaas. Dit zorgt ervoor dat de pindasaus niet volledig glad is. Daarnaast worden er alleen natuurlijke specerijen gebruikt en geen overbodige ingrediënten toegevoegd. Deze manier van produceren wordt nog steeds gebruikt door Ratu Culinair. De Indonesische pindasaus bestaat voor minimaal 70% uit vers gebrande gemalen pinda’s, die zorgen voor een rijke, volle smaak!

De Indonesische pindasaus is makkelijk klaar te maken!

Indonesische pindasaus op tafel zetten zonder de keukenprinses uit te hangen? Dit kan met de pindasauzen van Ratu Culinair! Voor de ideale dikte van de saus wordt 80 ml water op 100 gram basismengsel aangeraden. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.

In het assortiment van Ratu Culinair vind je verschillende pindasauzen zoals de satésaus extra mild, de Karedok-saus en de Lotek-saus! Heerlijk te combineren met verschillende gerechten of natuurlijk gewoon met vlees of patat.

Wil je meer weten over de ingrediënten van de pindasauzen van Ratu Culinair? Bekijk ze op de productpagina’s!

Diverse toepassingen van de Indonesische pindasauzen van Ratu Culinair

Zoals aangegeven zijn er vele verschillende sauzen verkrijgbaar in ons assortiment, die voor verschillende gerechten te gebruiken zijn. Er zitten een aantal verschillen tussen bijvoorbeeld de saus voor Petjel en de saus voor Gado-gado.

Zo is de Indonesische pindasaus voor Petjel frisser en ook wat pittiger dan die voor Gado-gado. Petjel is erg populair in Suriname, waar het recept ooit door de Javanen mee naar toe werd genomen. Vast onderdeel van de Surinaamse petjel is dagoeblad (waterspinazie). De samenstelling en smaak van de Surinaamse petjelsaus wijkt enigszins af van de oorspronkelijke Javaanse saus. Dit gerecht wordt vrijwel altijd geserveerd met gefrituurde tahoe (tofoe). De Indonesische pindasaus voor petjel wordt lauwwarm als dressing over de salade van groenten gegoten en bestrooid met gebakken uitjes (bij voorkeur van sjalotten) direct geserveerd. Petjel kan in combinatie met andere gerechten worden geserveerd, maar ook met rijst als volledig hoofdgerecht. Dit gerecht is erg geliefd bij vegetariërs.

Neem contact op

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair

Stel uw vraag

Pindasaus | Indonesische

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Onze sauzen

noten noten
ratu-culinair-sauzen-bg
satesaus-regular-ratu-culinair-glutenvrij
Ratu Culinair Satésaus

Ratu Culinair Satésaus

De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.

Bekijk product
satesaus-ambachtelijke-ratu-culinair-glutenvrij
Satésaus Extra Mild

Satésaus Extra Mild

Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.

Bekijk product
thaise-pindasaus-ratu-culinair-glutenvrij
Thaise Pindasaus

Thaise Pindasaus

Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld

Bekijk product
petjelsaus-pindasaus-ratu-culinair
Petjel-saus

Petjel-saus

Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
petjelsaus-surinaamse-pindasaus-ratu-culinair
Surinaamse Petjel-saus

Surinaamse Petjel-saus

Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.

Bekijk product
asinan-saus-pindasaus-ratu-culinair
Asinan-saus

Asinan-saus

Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
karedok-saus-pindasaus-ratu-culinair-glutenvrij
Karedok-saus

Karedok-saus

Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
lotek-saus-glutenvrij-pindasaus-ratu-culinair
Lotek-saus

Lotek-saus

Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
gado-gadosaus-pindasaus-ratu-culinair
Gado-gado-saus

Gado-gado-saus

Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
satesaus-ongezoete
Satesaus Suikervrij

Satesaus Suikervrij

Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.

Bekijk product
Bekijk alle sauzen

Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!

Copyright © 2023 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM