Ontdek hier onze nieuwe sauzen en recepten
Indonesische

Indonesische pindasaus, dé specialiteit van Ratu Culinair!

Indonesische pindasaus nodig voor over gerecht? Al eens 1 van de heerlijke pindasauzen geprobeerd van Ratu Culinair? Bekijk eens het assortiment sauzen, vele lekkere smaken gemaakt naar authentiek recept! Het recept van de Indonesische pindasaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht. In de keuken van haar kleine toko maakte ze de pindasaus zelf. Al heel snel was haar Indonesische pindasaus, befaamd in heel Den Haag. De Indonesische pindasaus wordt na bijna veertig jaar nog steeds ambachtelijk in eigen keuken bereid en liggen de sauzen in binnen- en buitenland in de winkel.

Neem contact op

Indonesische pindasaus gemaakt van veel pinda’s en natuurlijke specerijen

Wist u dat de Indonesische pindasaus zijn smaak bijna alleen maar te danken heeft aan heel veel échte pinda’s? Ratu Culinair voegt enkele natuurlijke specerijen toe en geen overbodige toevoegingen.
Dat is één van de regels van Sri Hartatiek . Zelfs de structuur van de Indonesische pindasaus is niet veranderd. Sri Hartatiek maalde de pinda’s zelf met de hand in de vijzel fijn. De pindasaus was niet glad en dus niet voor het gemak gemaakt van pindakaas! Dat laatste is nog altijd zo. De goudbruine Indonesische pindasaus bestaat voor minimaal 70% uit vers gebrande gemalen pinda’s, die zorgen voor een rijke, volle smaak.

Indonesische pindasaus makkelijk klaar te maken!

Indonesische pindasaus op tafel zetten zonder de keukenprinses uit te hangen? Uw eters verrassen met bijvoorbeeld Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair? Zonder al teveel gedoe Indonesische pindasaus serveren bij uw saté en voor groentesalades? Niet te vergeten ook te serveren bij de kip, bij het vlees voor de hoofdmaaltijd en natuurlijk voor op de patat! Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus wordt 80 ml water op 100 gram basismengsel aangeraden. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen. Kijk voor meer bereidingswijze op de website. Ingrediënten zijn:

  • kacang tanah (pinda’s)
  • suiker
  • zout
  • lomboks & rawits,
  • bawang merah (sjalot), bawang putih (knoflook) en azijn en sojaolie.

Van Java tot Suriname, Indonesische pindasaus van Ratu Culinair

De Indonesische pindasaus voor Petjel is frisser en ook wat pittiger dan die voor gado-gado. Petjel is erg populair in Suriname, waar het recept ooit door de Javanen mee naar toe werd genomen. Vast onderdeel van de Surinaamse petjel is dagoeblad (waterspinazie). De samenstelling en smaak van de Surinaamse petjelsaus wijkt enigszins af van de oorspronkelijke Javaanse saus. Dit gerecht wordt vrijwel altijd geserveerd met gefrituurde tahoe (tofoe). De Indonesische pindasaus voor petjel wordt lauwwarm als dressing over de salade van groenten gegoten en bestrooid met gebakken uitjes (bij voorkeur van sjalotten) direct geserveerd. Petjel kan in combinatie met andere gerechten worden geserveerd, maar ook met rijst als volledig hoofdgerecht. Dit gerecht is erg geliefd bij vegetariërs.

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Indonesische pindasaus, specialiteiten van Ratu Culinair
Stel hier al uw vragen
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1990 - 2021 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site-index