Ontdek hier onze nieuwe sauzen en recepten
Pindasaus

Pindasaus en de oorsprong

Waar komt pindasaus nu eigenlijk vandaan? De pindasaus zoals wij het nu in Nederland kennen zijn de pinda’s vervangen door pindakaas. Maar niet door Ratu Culinair, zij gebruiken nog steeds echte pinda’s! De “Nederlandse” variant is vanuit de voormalige kolonie naar Nederland gebracht door de Indische Nederlanders samen met onder andere:

Ketjap kan één van de ingrediënten zijn en geeft pindasaus die zoutige smaak, pittige varianten bevatten chilipeper. De saus wordt onder andere gegeten bij saté babi en saté ayam, varianten worden geserveerd bij gado gado. Nederlandse pindasaus wordt vaak gegeten bij vlees (bijvoorbeeld bij de barbecue en gourmet), met patat en bij snacks zoals de berenklauw, frikadel of mexicano.

Neem contact op

Verwarring rond pindasaus of satésaus

Weet u het verschil tussen pindasaus en satésaus? Ratu Culinair legt het uit: met saté wordt het vlees op een stokje bedoeld. En dus alle saus die je over de saté giet, is satésaus. Dit kan dus ook ketjapsaus of mayonaise of appelmoes zijn. En wordt het dus vaak verward met pindasaus, die (zoals de naam al doet vermoeden) gemaakt is van pinda’s. Een pindasaus recept die voor saté geschikt is, hoeft niet geschikt te zijn om gebruikt te worden als saus voor bij gadogado en bij bijvoorbeeld saté kambing (saté van geit) wordt geen pindasaus gegeten. Dus maakt Ratu Culinair veel soorten pindasaus om bij vele gerechten te serveren!

Maak a.u.b. uw keuze:

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Pindasaus en haar oorsprong
Stel hier al uw vragen
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1990 - 2021 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site-index