Vegetarische levenswijze en benieuwd of onze saus vegetarisch is? Ratu Culinair gelooft dat het gebruik van producten met een hoge kwaliteit en een heerlijke smaak erg belangrijk zijn om je te kunnen onderscheiden van de concurrentie en om klanten aan je te binden. De consument wordt steeds kritischer en bewuster ten aanzien van zijn voeding. Het moet lekker én gezond zijn. De producten van Ratu Culinair voldoen aan alle eisen van de kritische en smaakbewuste consument. Onze producten zijn met zorg en liefde bereid en gemaakt van de allerbeste ingrediënten zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Niks van dierlijke vetten etc. in onze sauzen en dus zijn onze sauzen vegetarisch geschikt.
Naast de vegetarische pindasaus en alle andere sauzen biedt Ratu Culinair heerlijke bijgerechten aan, altijd gemaakt in plantaardige oliën en zonder kunstmatige (dierlijke) toevoegingen. Ons aanbod:
In plantaardige olie gefrituurde dun gesneden plakjes tempé. Tempe wordt bereid van gefermenteerde sojabonen en heeft een kruidige nootachtige smaak. Tempe gurih is het gezonde alternatief van aardappelchips en kroepoek.
Zoet-pittige mix van gefrituurde dunne krokante aardappelfrietjes, gebakken pinda’s en emping. Ideaal als bijzondere garnituur bij de (exotische/oosterse) maaltijd.
In plantaardige olie gebakken pinda’s gekruid met gefrituurde gesnipperde knoflook.
In plantaardige olie gefrituurde crackers van witte rijst. Kroepek gendar is lichter en brosser dan de ‘gewone’ kroepoek die wordt gemaakt van een combinatie van tapiocameel en garnalen.
Allemaal ideaal als tussendoortje, voor bij de borrel en als aanvulling op de maaltijd en geschikt voor de vegetariër.
Past de vegetarische pindasaus in een vegetarisch dieet? In een goede vegetarische keuze zit eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12. Daarnaast vindt het Voedingscentrum dat een goede vegetarische keuze een meer duurzame keuze moet zijn dan vlees. Voorbeelden zijn eieren, peulvruchten, soja en noten. En laten de sauzen van Ratu culinair alleen maar bestaan uit echte pinda’s en geen pindakaas. Bij de bereiding van de authentieke pindasauzen van Ratu Culinair worden uitsluitend natuurlijke en plantaardige ingrediënten gebruikt. Er worden geen kleurstoffen en ook geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Dat geldt eveneens voor dierlijke ingrediënten, waardoor de sauzen ook ideaal zijn voor gebruik in de vegetarische keuken. De vegetarische pindasaus in uw assortiment in bijvoorbeeld uw toko? Neem contact op met ons kantoor in Zoetermeer en bespreek de mogelijkheden met ons!
Vegetarische pindasaus
De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.
Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld
Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.
Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Bij deze gerechten smaken onze pindasauzen het beste! Maak uw gado gado af met de juiste saus of maak uw petjel af met een pittige en frisse saus.
Gado-gadosaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De petjelsaus smaakt lichtjes naar limoen en is pikant van smaak. Ook verkrijgbaar in een mildere...
De loteksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De karedoksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die...
De asinansaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze heerlijke Saté ballen....
Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is een populair plantaardig alternatief in de...
Bereid je voor op een smakelijk avontuur met saté! Deze heerlijke lekkernij begint met mals vlees...
Traditionele Indonesische siomay is populair streetfood dat oorspronkelijk afkomstig is uit China,...
Een snelle roerbak met satésaus is een heerlijk gerecht dat in korte tijd te bereiden is. Bij deze...
Dompel jezelf onder in een verrukkelijke combinatie van de hartige smaak van een burger met...
Saté broodjes zijn een heerlijke variatie op het klassieke broodje gehaktbal. Door de satésmaak...
Nasi Gudeg is een klassiek gerecht uit Yogyakarta en Centraal-Java, Indonesië. Gudeg is een zoet en...
Pindang Kering is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Pindang verwijst naar een...
Pindasoep, met zijn rijke en verwarmende smaak, is een populaire traktatie in veel huishoudens....
Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!