Ontdek hier onze nieuwe sauzen en recepten
Surinaamse

Surinaamse pindasaus, de specialiteit van Ratu Culinair

Heeft u heerlijke saté gemaakt en wilt u dit lekker dippen in een Surinaamse pindasaus? Probeer eens de heerlijke pindasauzen van Ratu Culinair! Bekijk het assortiment sauzen, vele lekkere smaken gemaakt naar authentiek recept! Het recept van de saus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht. In de keuken van haar kleine toko maakte ze de pindasaus zelf. Al heel snel was haar Surinaamse pindasaus, befaamd in heel Den Haag. De Surinaamse pindasaus wordt na bijna veertig jaar nog steeds ambachtelijk in eigen keuken bereid en liggen de sauzen in binnen- en buitenland in de winkel.

Neem contact op

Surinaamse pindasaus gemaakt van veel pinda’s

De Surinaamse pindasaus krijgt de overheerlijke smaak door gebruik te maken van veel pinda’s! Er worden bovendien alleen natuurlijke specerijen gebruikt en er worden geen overbodige toevoegingen gedaan. Dat is het motto van Sri Hartatiek. Zelfs de structuur van de Surinaamse pindasaus is niet veranderd. Sri Hartatiek maalde de pinda’s zelf met de hand in de vijzel fijn. De pindasaus was niet glad en dus niet voor het gemak gemaakt van pindakaas! Dat laatste is nog altijd zo. De goudbruine Surinaamse pindasaus bestaat voor minimaal 70% uit vers gebrande gemalen pinda’s, die zorgen voor een rijke, volle smaak.

Surinaamse pindasaus makkelijk klaar te maken door u!

Geen keukenprinses en toch uw eters verrassen met bijvoorbeeld Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair? Zonder al teveel gedoe Surinaamse pindasaus serveren bij uw saté of voor groentesalades? Niet te vergeten ook te serveren bij de kip, bij het vlees voor de hoofdmaaltijd en natuurlijk voor op de patat! Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus wordt 80 ml water op 100 gram basismengsel aangeraden. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen. Kijk voor meer bereidingswijze op de website. Ingrediënten zijn:

  • kacang tanah (pinda’s)
  • suiker
  • zout
  • lomboks & rawits,
  • bawang merah (sjalot), bawang putih (knoflook) en azijn en sojaolie.

Surinaamse pindasaus van Java tot Suriname

De Surinaamse pindasaus voor Petjel is frisser en ook wat pittiger dan die voor gado-gado. Petjel is erg populair in Suriname, waar het recept ooit door de Javanen mee naar toe werd genomen. Vast onderdeel van de Surinaamse petjel is dagoeblad (waterspinazie). De samenstelling en smaak van de Surinaamse petjelsaus wijkt enigszins af van de oorspronkelijke Javaanse saus. Dit gerecht wordt vrijwel altijd geserveerd met gefrituurde tahoe (tofoe). De Surinaamse pindasaus voor petjel wordt lauwwarm als dressing over de salade van groenten gegoten en bestrooid met gebakken uitjes (bij voorkeur van sjalotten) direct geserveerd. Petjel kan in combinatie met andere gerechten worden geserveerd, maar ook met rijst als volledig hoofdgerecht. Dit gerecht is erg geliefd bij vegetariërs.

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Surinaamse pindasaus, specialiteiten van Ratu Culinair
Stel hier al uw vragen
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © 1990 - 2021 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site-index