Waar komt pindasaus nu eigenlijk vandaan? De saus zoals wij die nu in Nederland kennen, gebruikt vaak pindakaas in plaats van echte pinda's. Ratu Culinair daarentegen gebruikt nog steeds echte pinda’s! De “Nederlandse” variant is vanuit de voormalige kolonie door Indische Nederlanders naar Nederland gebracht, samen met onder andere:
Ketjap, dat één van de ingrediënten kan zijn, geeft de saus een zoutige smaak, terwijl pittige varianten chilipeper bevatten. De saus wordt onder andere gegeten bij saté babi en saté ayam, en wordt ook geserveerd bij gado gado. De Nederlandse variant wordt vaak gegeten bij vlees (bijvoorbeeld bij de barbecue en gourmet), met patat, en bij snacks zoals de berenklauw, frikandel of mexicano. Bij het pindasaus kopen in een Nederlandse supermarkt krijg je vaak niet een authentieke variant; hiervoor kun je beter een toko bezoeken.
Ratu Culinair pindasaus is op diverse plekken verkrijgbaar:
Deze opties maken het gemakkelijk om de authentieke Ratu Culinair pindasaus te vinden en te genieten van de rijke, authentieke smaak.
Hier is een duidelijke opsomming van de verschillen tussen pindasaus en satésaus, zoals uitgelegd door Ratu Culinair:
Deze uitleg helpt om de vaak voorkomende verwarring tussen deze twee soorten sauzen te verduidelijken.
Ontdek de authentieke pindasaus van Ratu Culinair, nu beschikbaar in diverse toko's door heel Nederland. Of je nu de perfecte aanvulling zoekt voor je saté, of de rijke smaken van Indonesië en Suriname wilt ervaren, Ratu Culinair biedt hoogwaardige sauzen die je maaltijden verrijken. Vind onze producten gemakkelijk in je lokale toko of bekijk de verkoopadressen op onze website. Elke saus wordt met zorg bereid en verpakt, zodat jij thuis kunt genieten van onze authentieke, ambachtelijk bereide smaken. Bezoek een verkooppunt of bestel online en laat je culinaire wereld verruimen met Ratu Culinair pindasaus. Proef het verschil en maak van elke maaltijd een feest.
Pindasaus kopen
De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.
Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld
Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.
Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Bij deze gerechten smaken onze pindasauzen het beste! Maak uw gado gado af met de juiste saus of maak uw petjel af met een pittige en frisse saus.
Gado-gadosaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De petjelsaus smaakt lichtjes naar limoen en is pikant van smaak. Ook verkrijgbaar in een mildere...
De loteksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De karedoksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die...
De asinansaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze heerlijke Saté ballen....
Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is een populair plantaardig alternatief in de...
Bereid je voor op een smakelijk avontuur met saté! Deze heerlijke lekkernij begint met mals vlees...
Traditionele Indonesische siomay is populair streetfood dat oorspronkelijk afkomstig is uit China,...
Een snelle roerbak met satésaus is een heerlijk gerecht dat in korte tijd te bereiden is. Bij deze...
Dompel jezelf onder in een verrukkelijke combinatie van de hartige smaak van een burger met...
Saté broodjes zijn een heerlijke variatie op het klassieke broodje gehaktbal. Door de satésmaak...
Nasi Gudeg is een klassiek gerecht uit Yogyakarta en Centraal-Java, Indonesië. Gudeg is een zoet en...
Pindang Kering is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Pindang verwijst naar een...
Pindasoep, met zijn rijke en verwarmende smaak, is een populaire traktatie in veel huishoudens....
Ontdek ons: Geroosterde Aubergine met Karedok-Saus recept!
Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!