homebgtxt
Pindasaus en haar oorsprong
[ ]

Waar te koop?

Tekst - Waart te koop korte tekst [NL]
U vindt onze Ratu Culinair sauzen o.a. in Indonesische en Surinaamse toko’s, Aziatische supermarkten, slagers en poeliers, delicatesse winkels en diverse groothandels.
Ratu Culinair logo
Ratu Culinair
Bekijk verkooppunten
Pindasaus kopen

Pindasaus kopen en de oorsprong

Waar komt pindasaus nu eigenlijk vandaan? De saus zoals wij die nu in Nederland kennen, gebruikt vaak pindakaas in plaats van echte pinda's. Ratu Culinair daarentegen gebruikt nog steeds echte pinda’s! De “Nederlandse” variant is vanuit de voormalige kolonie door Indische Nederlanders naar Nederland gebracht, samen met onder andere: 

  • Saté  
  • Bami goreng  
  • Nasi goreng  
  • Kroepoek  

Ketjap, dat één van de ingrediënten kan zijn, geeft de saus een zoutige smaak, terwijl pittige varianten chilipeper bevatten. De saus wordt onder andere gegeten bij saté babi en saté ayam, en wordt ook geserveerd bij gado gado. De Nederlandse variant wordt vaak gegeten bij vlees (bijvoorbeeld bij de barbecue en gourmet), met patat, en bij snacks zoals de berenklauw, frikandel of mexicano. Bij het pindasaus kopen in een Nederlandse supermarkt krijg je vaak niet een authentieke variant; hiervoor kun je beter een toko bezoeken. 

Maar waar kan je deze pindasaus kopen? 

Ratu Culinair pindasaus is op diverse plekken verkrijgbaar: 

Deze opties maken het gemakkelijk om de authentieke Ratu Culinair pindasaus te vinden en te genieten van de rijke, authentieke smaak. 

Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus?  

Hier is een duidelijke opsomming van de verschillen tussen pindasaus en satésaus, zoals uitgelegd door Ratu Culinair: 

  • Definitie van Satésaus: Satésaus is elke saus die over saté (vlees op een stokje) wordt gegoten. Dit kan variëren van ketjapsaus tot mayonaise en zelfs appelmoes. De term 'satésaus' verwijst dus niet specifiek naar een saus gemaakt van pinda’s. 
  • Wat is Pindasaus? Pindasaus, zoals de naam suggereert, is specifiek gemaakt van pinda's. Deze saus is rijk en vaak kruidig, en wordt traditioneel gebruikt in diverse gerechten binnen de Indonesische keuken. 
  • Toepassing in Gerechten: Hoewel een recept voor pindasaus geschikt kan zijn voor saté, is het niet noodzakelijkerwijs geschikt voor andere gerechten zoals gado gado. Bij sommige vormen van saté, zoals saté kambing (saté van geit), wordt traditioneel geen saus op basis van pinda's gebruikt. 

Deze uitleg helpt om de vaak voorkomende verwarring tussen deze twee soorten sauzen te verduidelijken. 

Pindasaus kopen van Ratu Culinair   

Ontdek de authentieke pindasaus van Ratu Culinair, nu beschikbaar in diverse toko's door heel Nederland. Of je nu de perfecte aanvulling zoekt voor je saté, of de rijke smaken van Indonesië en Suriname wilt ervaren, Ratu Culinair biedt hoogwaardige sauzen die je maaltijden verrijken. Vind onze producten gemakkelijk in je lokale toko of bekijk de verkoopadressen op onze website. Elke saus wordt met zorg bereid en verpakt, zodat jij thuis kunt genieten van onze authentieke, ambachtelijk bereide smaken. Bezoek een verkooppunt of bestel online en laat je culinaire wereld verruimen met Ratu Culinair pindasaus. Proef het verschil en maak van elke maaltijd een feest. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Ratu Culinair logo
Ratu Culinair

Stel uw vraag

Pindasaus kopen

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Onze sauzen

noten noten
ratu-culinair-sauzen-bg
satesaus-regular-ratu-culinair-glutenvrij
Ratu Culinair Satésaus

Ratu Culinair Satésaus

De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.

Bekijk product
satesaus-ambachtelijke-ratu-culinair-glutenvrij
Satésaus Extra Mild

Satésaus Extra Mild

Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.

Bekijk product
thaise-pindasaus-ratu-culinair-glutenvrij
Thaise Pindasaus

Thaise Pindasaus

Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld

Bekijk product
petjelsaus-pindasaus-ratu-culinair
Petjel-saus

Petjel-saus

Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
petjelsaus-surinaamse-pindasaus-ratu-culinair
Surinaamse Petjel-saus

Surinaamse Petjel-saus

Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.

Bekijk product
asinan-saus-pindasaus-ratu-culinair
Asinan-saus

Asinan-saus

Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
karedok-saus-pindasaus-ratu-culinair-glutenvrij
Karedok-saus

Karedok-saus

Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
lotek-saus-glutenvrij-pindasaus-ratu-culinair
Lotek-saus

Lotek-saus

Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
gado-gadosaus-pindasaus-ratu-culinair
Gado-gado-saus

Gado-gado-saus

Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.

Bekijk product
satesaus-ongezoete
Satesaus Suikervrij

Satesaus Suikervrij

Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.

Bekijk product
Bekijk alle sauzen
ratu-culinair-recepts

Recepten

Haal het beste uit onze saus

Bij deze gerechten smaken onze pindasauzen het beste! Maak uw gado gado af met de juiste saus of maak uw petjel af met een pittige en frisse saus.

Ratu-Culinair-GADO-GADO-saus-volgens-traditioneel-Indonesisch-recept
Gado gado

Gado gado

Gado-gadosaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...

Bekijk recept
Ratu-Culinair-PETJEL-oost-Javaanse-saus
Petjel groentesalade

Petjel groentesalade

De petjelsaus smaakt lichtjes naar limoen en is pikant van smaak. Ook verkrijgbaar in een mildere...

Bekijk recept
Ratu-Culinair-LOTEKSAUS-Sudanese-pindasaus-met-limoensap
Lotek West-Javaanse variant van gado-gado

Lotek West-Javaanse variant van gado-gado

De loteksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...

Bekijk recept
Ratu-Culinair-KAREDOK-groenteschotel-uit-West-Java
Karedok fris-knapperige salade

Karedok fris-knapperige salade

De karedoksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die...

Bekijk recept
Packshot ASINAN
Asinan verse groenten en fruit salade

Asinan verse groenten en fruit salade

De asinansaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...

Bekijk recept
sate ballen
Zo maak je de lekkerste Saté ballen

Zo maak je de lekkerste Saté ballen

Dompel jezelf onder in de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze heerlijke Saté ballen....

Bekijk recept
Vega Tempeh Spiezen met Satésaus
Vega Tempeh Spiezen met Satésaus

Vega Tempeh Spiezen met Satésaus

Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is een populair plantaardig alternatief in de...

Bekijk recept
zelfgemaakte sate
Zelf saté maken doe je zo!

Zelf saté maken doe je zo!

Bereid je voor op een smakelijk avontuur met saté! Deze heerlijke lekkernij begint met mals vlees...

Bekijk recept
Traditionele Indonesische Siomay
Traditionele Indonesische Siomay

Traditionele Indonesische Siomay

Traditionele Indonesische siomay is populair streetfood dat oorspronkelijk afkomstig is uit China,...

Bekijk recept
Snelle roerbak met satésaus en groenten
Snelle roerbak met satésaus en groenten

Snelle roerbak met satésaus en groenten

Een snelle roerbak met satésaus is een heerlijk gerecht dat in korte tijd te bereiden is. Bij deze...

Bekijk recept
pittige pindaburger recept
Pittige pindaburger recept

Pittige pindaburger recept

Dompel jezelf onder in een verrukkelijke combinatie van de hartige smaak van een burger met...

Bekijk recept
Saté broodjes maken
Saté broodjes maken voor tussen de middag

Saté broodjes maken voor tussen de middag

Saté broodjes zijn een heerlijke variatie op het klassieke broodje gehaktbal. Door de satésmaak...

Bekijk recept
Javaanse Nasi Gudeg
Javaanse Nasi Gudeg

Javaanse Nasi Gudeg

Nasi Gudeg is een klassiek gerecht uit Yogyakarta en Centraal-Java, Indonesië. Gudeg is een zoet en...

Bekijk recept
Pindang Kering
Pindang Kering volgens de Indonesische keuken

Pindang Kering volgens de Indonesische keuken

Pindang Kering is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Pindang verwijst naar een...

Bekijk recept
pindasoep
Deze makkelijke pindasoep maak je binnen een handomdraai

Deze makkelijke pindasoep maak je binnen een handomdraai

Pindasoep, met zijn rijke en verwarmende smaak, is een populaire traktatie in veel huishoudens....

Bekijk recept
Geroosterde Aubergine met Karedok-Saus
Geroosterde Aubergine met Karedok-Saus

Geroosterde Aubergine met Karedok-Saus

Ontdek ons: Geroosterde Aubergine met Karedok-Saus recept!

Bekijk recept

Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!

Copyright © 2025 Ratu Culinair | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM