Staat er saté op het menu? Vergeet de satésaus niet! In de Nederlandse volksmond ook wel pindasaus genoemd. Stiekem zit er wel een verschil in satésaus en pindasaus. Eigenlijk wordt met satésaus de saus bedoelt die geserveerd wordt bij de saté. En dat kan van alles zijn, van ketjapsaus tot pindasaus. In Nederland kiezen we bijna allemaal pindasaus als satésaus bij de saté. De lekkerste satésaus maakt u eenvoudig zelf met de hulp van Ratu Culinair.
Wilt u een pindasaus maken die net zo lekker smaakt als in de Oosterse landen? Kies dan voor de satésauzen van Ratu Culinair. Wij maken onze satésauzen volgens origineel Indonesisch recept. De ingrediënten voor de lekkerste satésaus zijn simpel:
In een handomdraai zet u de lekkerste satésaus op tafel. Wij hebben de perfecte combinatie van ingrediënten speciaal voor u samengesteld. Voeg de inhoud van onze verpakking al roerend bij kokend water tot een heerlijke saus. De dikte van de pindasaus past u eenvoudig zelf aan door meer of minder water toe te voegen.
Wilt u de lekkerste Thaise pindasaus maken? Wij vertellen u graag het verschil tussen de Thaise en Indonesische satésaus. Thaise pindasaus is romiger van smaak in vergelijking met de pindasaus volgens Indonesisch recept. Tijdens het bereiden van Thaise pindasaus voegt u naast water ook kokosmelk toe, zo creëert u de heerlijke romige smaak. Geeft u de voorkeur aan een pindasaus met meer pit? Dan is de Petjel satésaus een hele goede keuze. Petjel saus is niet alleen pittiger maar ook lekker fris dankzij de toevoeging van limoenblad. Welke satésaus gaat u thuis maken? Een romige, pittige of milde variant? Bij Ratu Culinair maken we de lekkerste satésauzen in 10 smaken, zo is er altijd een smaak die bij u past!
Het is belangrijk om bewust en kritisch om te gaan met wat we eten, zodat u weet wat u eet. De pindasaus die u maakt moet niet alleen heel erg lekker zijn maar ook gezond. Wij bereiden onze sauzen alleen met de allerbeste ingrediënten zonder de toevoeging van kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Echte pindasaus met zorg en liefde gemaakt zoals het hoort en dat proeft u!
Hoe maak ik de lekkerste satésaus
De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.
Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld
Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.
Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Bij deze gerechten smaken onze pindasauzen het beste! Maak uw gado gado af met de juiste saus of maak uw petjel af met een pittige en frisse saus.
Gado-gadosaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De petjelsaus smaakt lichtjes naar limoen en is pikant van smaak. Ook verkrijgbaar in een mildere...
De loteksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De karedoksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die...
De asinansaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze heerlijke Saté ballen....
Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is een populair plantaardig alternatief in de...
Bereid je voor op een smakelijk avontuur met saté! Deze heerlijke lekkernij begint met mals vlees...
Traditionele Indonesische siomay is populair streetfood dat oorspronkelijk afkomstig is uit China,...
Een snelle roerbak met satésaus is een heerlijk gerecht dat in korte tijd te bereiden is. Bij deze...
Dompel jezelf onder in een verrukkelijke combinatie van de hartige smaak van een burger met...
Saté broodjes zijn een heerlijke variatie op het klassieke broodje gehaktbal. Door de satésmaak...
Nasi Gudeg is een klassiek gerecht uit Yogyakarta en Centraal-Java, Indonesië. Gudeg is een zoet en...
Pindang Kering is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Pindang verwijst naar een...
Pindasoep, met zijn rijke en verwarmende smaak, is een populaire traktatie in veel huishoudens....
Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!