U bent op zoek naar diabetische gerechten of u kookt voor iemand met diabetes? Een heerlijke Indische Nasi Goreng gemaakt en hierover een diabetische pindasaus schenken? Ratu Culinair heeft ook een pindasaus voor diabetici in het assortiment. De suikers hebben wij weggelaten, zodat het een diabetisch verantwoorde pindasaus wordt. Niet veranderd in het recept zijn uiteraard de pinda’s, want wat is pindasaus zonder pinda’s? En Ratu Culinair bedoelt de echte pinda’s en geen pindakaas waarmee wij die lekkere pindasaus maken. Wij vijzelen de pinda’s nog net niet met de hand, maar zo is onze oprichtster Sri Hartatiek wel begonnen. Eind jaren 70 kwam zij naar Nederland en dat was de start van ons bedrijf zoals het vandaag de dag nog is. Van de pindasauzen van Ratu Culinair mag worden gezegd dat ze inmiddels onderdeel zijn gaan uitmaken van de Nederlandse keuken en nu dus ook van de diabetische keuken.
Van gezond eten heb je extra plezier als je diabetes hebt, dus ook extra plezier van onze diabetische pindasaus! En nog steeds gemaakt van het ‘geheime’ familierecept van Sri Hartatiek. Eén van de geheimen van haar pindasaus was dat je ‘stukjes pinda’ proefde. De pindasaus was allesbehalve glad en was dus niet voor het gemak gemaakt van pindakaas! Dat laatste is nog altijd zo en geldt dus ook voor de diabetische pindasaus. De rijke en volle smaak van echte pinda’s is ook nu nog één van de troeven van de Ratu Culinair-sauzen. Op het gebruik van de hoeveelheid pinda’s wordt niet bezuinigd, maar voor deze saus wel op de suiker en andere zoetstoffen! Probeer de saus eens uit bij :
Bekijk bovenstaande gerechten op onze website!
Gezond Indonesisch koken voor iedereen aan tafel? Ratu Culinair maakt de heerlijkste diabetische pindasaus en dat is mooi meegenomen. Neem als startpunt: veel groenten. Bijvoorbeeld Lotek, de West-Javaanse variant van gado-gado. Het is een salade van verse rauwe of geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm wordt geserveerd. Serveren kan met onze speciaal gemaakte Lotek saus, maar de diabetische pindasaus is ook smakelijk bij dit gerecht. Over de saus kunnen extra gebakken uitjes en hele of halve gebrande pinda’s worden gestrooid. Garneer de lotekschotel met schijfjes komkommer. Lotek is een favoriet gerecht van veel vegetariërs en met de diabetische pindasaus ook geschikt voor diabetici. De sauzen van Ratu Culinair in uw assortiment? Neem contact met ons op.
Diabetische pindasaus
De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht.
Satésaus Extra Mild van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Nieuw in het assortiment is de Ratu Culinair Thaise pindasaus, die op basis van authentieke familiereceptuur speciaal ontwikkeld
Ratu Culinair Petjelsaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Petjel (petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die vaak wordt verward met gado-gado. Dat is niet zo verwonderlijk. Beide gerechten lijken veel op elkaar. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado en is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd.
Ratu Culinair Asinansaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Karedoksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Loteksaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Ratu Culinair Gado-gadosaus is, indien koel en droog bewaard in gesloten verpakking, 12 maanden houdbaar. Het basismengsel kan ook ingevroren bewaard worden.
Satésaus Suikervrij van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn.
Bij deze gerechten smaken onze pindasauzen het beste! Maak uw gado gado af met de juiste saus of maak uw petjel af met een pittige en frisse saus.
Gado-gadosaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De petjelsaus smaakt lichtjes naar limoen en is pikant van smaak. Ook verkrijgbaar in een mildere...
De loteksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
De karedoksaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die...
De asinansaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al...
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze heerlijke Saté ballen....
Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is een populair plantaardig alternatief in de...
Bereid je voor op een smakelijk avontuur met saté! Deze heerlijke lekkernij begint met mals vlees...
Traditionele Indonesische siomay is populair streetfood dat oorspronkelijk afkomstig is uit China,...
Een snelle roerbak met satésaus is een heerlijk gerecht dat in korte tijd te bereiden is. Bij deze...
Dompel jezelf onder in een verrukkelijke combinatie van de hartige smaak van een burger met...
Saté broodjes zijn een heerlijke variatie op het klassieke broodje gehaktbal. Door de satésmaak...
Nasi Gudeg is een klassiek gerecht uit Yogyakarta en Centraal-Java, Indonesië. Gudeg is een zoet en...
Pindang Kering is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Pindang verwijst naar een...
Pindasoep, met zijn rijke en verwarmende smaak, is een populaire traktatie in veel huishoudens....
Selemat makan! Eet smakelijk met de pindasauzen en snacks van Ratu Culinair!